Kto si chce zaobstarať v španielsku niečo gýčové, môže si kúpiť  bábiku tancujúco flamenco, či súpravu pre pútnikov do Santiaga s plsteným klobúkom a plášťom. Avšak za pozornosť stoja umeleckoremeselné výrobky, ktoré sú zhotovované ručne na tradičných miestach.

nákupy ve španělsku

Hudobné nástroje
K najvýznamnejším centrom výroby hudobných nástrojom patrí Madrid a Granada. V Granade pôsobí viac ako dvadsať výrobcov gitár. Vyrábajú klasické koncertné gitary, ale aj gitary na flamenco.
Lahôdky
Vyhľadávané delikatesy, ako dlho zrejúci ovčí syr manchego alebo šunka serrano sušená na vzduchu, sa dajú snáď kúpiť na každom rohu. Ďalšími známymi špecialitami sú paštiky v sklenenej nádobe, nakladané papričky a olivy. V Španielsku kúpite výhodne vysoko kvalitný olivový olej lisovaný za studena, ktorý sa predáva vo fľaškách z tvrdého plastu alebo v malých kanistroch.

Móda
Mesto módy číslo jedna je jednoznačne Barcelona, čo sa v neposlednom rade odráža od bohatej ponuky. Exkluzívne butiky nájdete v štvrti Eixample. Jej obdobou v Madride je štvrť Salamanca.
Trhy
Skutočným zážitkom je navštíviť tržnicu vo Valencii, Barcelone a v Santiagu de Compostela, ktoré majú svoju osobitú atmosféru. Na trhoch sa môžete zásobiť typickými regionálnymi produktmi. Trhy sú väčšinou otvorené od pondelka do soboty, od 8 do 14 hod.

nákupy lihovin

Umelecké remeslo
Vďaka dopytu zo strany turistov nezaniklo umelecké remeslo. Najvyhľadávanejšie je hrnčiarstvo a najrozšírenejšie je v andalúzskych mestách Sevilla a Granada. Obľúbené sú  keramické výrobky vo všetkých veľkostiach a farbách: podložky po hrniec, taniere, hrnčeky šalátové misy. Toledo je známe svojimi kovanými výrobkami. Z Galície pochádzajú paličkované krajky, veľmi kvalitné.
 Víno a liehoviny
V Španielsku sa ponúka neskutočné množstvo vín. Pri ich nákupe si overte, či majú chránené označenie pôvodu. Avšak napríklad brandy, šampanské cava a sherry sa neoplatí kupovať, pretože stojí skoro rovnako ako v bližšom Nemecku alebo Rakúsku.